Saulės valandos - 20% DARBO DIENOMIS nuo 10-16 val. REZERVACIJOMS į Nugaros ir Viso Kūno masažus Vilniuje ir Kaune

Sutuoktinių kelias į sėkmę vingiavo per Indiją

SPA Shanti" ajurvedos centro įkūrėjai Eglė ir Darius Kauneckai kartu jau 20 metų. Neoficialiais Indijos ambasadoriais vadinama pora amžinuosius įžadus vienas kitam davė ne kurk kitur, o kelionės į Indiją metu.

Kartais net nežinai, kaip viena paprasta kelionė gali pakeisti gyvenimą. Taip atsitiko ir mums su Dariumi – kardinaliai gyvenime viskas pakrypo kita linkme. Tačiau nebuvo taip, kad nuvažiavome ir nušvitome, tiesiog jau anksčiau ėjome link to. Indija mums davė impulsą domėtis, atradome mokslą, filosofiją – ajurvedą“, – prisiminė E. Kauneckienė. Ajurvedoje pora ir atrado atsakymus į visus klausimus, kurie juos iki tol kamavo – ką ir kaip valgyti, kodėl ir kaip reikia mankštintis, koks turi būti bendravimas šeimoje ir su aplinkiniais. „Galima sakyti, kad ši filosofija atvėrė mums akis. Supratau, kas esu kaip moteris ir kas yra jis, kaip mano vyras, kaip reikėtų auginti vaikus ir kokią misiją apskritai turiu šioje žemėje – kuo galiu padėti ir būti naudinga“, – aiškino E.Kauneckienė.

Sugrįžus į Lietuvą žmona Eglė ėmė siūlyti mano masažo paslaugas savo pažįstamiems, todėl pradėjau daryti masažus namuose. Viskas pasikeitė, kai sudalyvavome Nomedos laidoje apie Indiją, kurios metu pasakojome savo įspūdžius apie šią šalį, kaip atšventėme vestuves bei parodėme keturių rankų masažą, kuris paliko didelį įspūdį žiūrovams” – prisiminimais dalijasi Darius. Po tos laidos mes gavome darbo pasiūlymą iš Natūralios medicinos klinikos, po metų, kai klinika užsidarė, ėmėme ieškoti patalpų savarankiškai. Vilniuje, Šiaulių gatvėje, suradome patalpas ir įkūrėme Ajurvedinio masažo centrą „SPA Shanti“, kuris gyvuoja jau 16-ka metų. Reikėjo surinkti kolektyvą, vadinasi, man teko apmokyti ajurvedinio masažo technikos naujai atėjusius darbuotojus. Laikui bėgant atsirado žmonių, kurie taip pat norėjo išmokti ajurvedinio masažo savo malonumui arba norėjo savo artimuosius nustebinti. Kai kurie iš jų netgi nuspręsdavo šita veikla užsiimti profesionaliai, mesdavo savo darbą ir ateidavo pas mus į ajurvedos „SPA Shanti“ centrą dirbti. Tokia yra istorijos pradžia."

Visą Eglės ir Dariaus Kauneckų interviu apie tuoktuves Indijoje, naujo verslo pradžią, patirtus likimo išbandymus ir atrastą ramybę užmiestyje galite pamatyti laidoje „Bus visko" šioje nuorodoje...

„Pažvelgusi atgal matau, kad tie, kurie labiausiai suko pirštą prie smilkinio ir klausė, kuo mes čia užsiimame, dabar yra vieni didžiausių mūsų gerbėjų ir patys gyvena tuo pačiu kaip mes. Pasirodo, gyvenimas labai keičiasi“, – juokėsi ajurvedos centro „Spa Shanti“ direktorė E.Kauneckienė. Pirmasis toks centras Vilniuje duris atvėrė 2004-aisiais, o po kelerių metų pradėjo veikti ir Kaune. Dabar į juos klientai traukia būriais, o kai kurie apsilankę netgi pasiryžta keisti gyvenimo būdą. Nenumanėme, kad galime sulaukti sėkmės, tačiau kai tiki tuo, ką darai, kai tuo pačiu ir gyveni, kai tai yra tavo gyvenimo dalis, bet kokią dieną vadini sėkminga. Mūsų filosofija yra tokia – džiaugtis tuo, ką darai“, – teigė Eglė. Pagrindinis E.Kauneckienės siekis buvo susikurti gražią, gerą ir tobulą darbo vietą, o ne verslą. „Kiti investuoja, kuria verslą tam, kad galėtų jį parduoti. Šiuo požiūriu mes ne verslininkai, tai yra mūsų gyvenimo būdas ir mūsų gyvenimas“, – sakė E.Kauneckienė.

Būtent tai ir padėjo žinomai porai atsitiesti tuomet, kai pačioje sostinės širdyje Šiaulių g. stovėjęs pastatas, kuriame ir buvo įsikūręs „SPA Shanti" centras, per naktį sugriuvo tiesiogine šio žodžio prasme. Viskas vyko pusvalandžio bėgyje – sprogus vamzdžiui, chaotiškai pradėjo skilti sienos, namas slinkti žemyn, griūti, greitai įsakėme žmonėms eiti iš centro lauk, ištempėme pusnuogius klientus ir tuo metu kampas susmego“, - prisiminė E.Kauneckienė. Anot jos, laiku neišbėgus, blogai galėjo baigtis ir centro darbuotojams, ir klientams.

Laimei, tragedijos pavyko išvengti, tačiau sugriuvo viskas, ką jauna, tuo metu jau 3 vaikų šeima, turėjo. „Galėjome į tai pažiūrėti kaip ženklą, kad reikia viską mesti, tačiau priėmėme kaip iššūkį, kurį priėmę tapsime dar stipresni," - sako sutuoktinių pora. Su draugų bei ištikimiausių klientų pagalba Eglė ir Darius nusprendė pastatyti tokį SPA centrą, kokio nerasi ne tik Europoje, bet ir pačioje Indijoje. Atsitiesę po skaudžios nelaimės ir sulaukę profesinės sėkmės, sutuoktiniai sulaukė pasiūlymo atidaryti SPA centrą Ispanijoje.

„Su Dariumi dažnai pakalbėdavome, kad, sulaukus 40 metų, dar yra drąsos išeiti iš komforto zonos, tad reikia tai ir padaryti. Gyventi kitoje šalyje – tai ir galimybė geriau pažinti kitą kultūrą, išmokti kalbą.“ Artimiausia poros širdžiai buvo Indija, į ją važiuodavo po kelis kartus per metus, bet ten ajurveda nieko nenustebinsi. O ir kultūriniu požiūriu Indija gerokai skiriasi nuo Lietuvos. Viena yra joje lankytis, kas kita – kurti verslą, auginti vaikus. „Ispanija mums pasirodė Indijai artimiausia Europos šalis – tiek klimatu, tiek mentalitetu. Tai man buvo nauja patirtis, teko į save pažvelgti kitomis akimis. O mūsų vaikams tenai labai patiko. Jie mokėsi ispanų mokyklose, greitai prisitaikė, išmoko svetimą kalbą. Prabėgus dvejiems metams, šeima nusprendė sugrįžti į Lietuvą, nes nuolat keliauti tapo tiesiog per sunku", - sako E. Kauneckienė.

Visgi, po grįžimo namo Eglė pasijuto prastai, ėmė kankinti moteriai nebūdingi raumenų ir sąnarių skausmai, būdavo akimirkų, kuomet jausdavosi tarsi paralyžuota. Iš pradžių nieko bloga neįtarusi, vėliau Eglė iš daktarų išgirdo liūdną žinią – moteriai nustatyta Laimo liga, kurią sukėlė įsisiurbusi erkė. Po to sekė ilgi ir varginantys gydymo mėnesiai geriant stiprius antiobiotikus, nuo kurių sutriko žarnynas, o taip trokštamo pagerėjimo vis nebuvo.

Tuomet Eglė nusprendė imtis ryžtingų veiksmų – savo sveikatą gerinti natūraliais būdais. Protarpinis badavimas, kaitinimasis pirtyje, kardiotreniruotės, vaistažolių mišinių gėrimas ir t.t. – tai buvo visuma skirtingų, tačiau efektyvių priemonių, kurios Eglei padėjo atgauti jėgas ir sustiprinti organizmą po sekinančio antibiotikų kurso. Aplinkiniai netruko pastebėti pagerėjusią moters sveikatą ir jėgų antplūdį, todėl Eglė sulaukė nemažai prašymų pasidalinti savo patirtimi ir taip prisidėti prie kitų žmonių, susiduriančių su panašiomis problemomis, sveikatos gerinimo. Taip Eglės ir Dariaus šeimai kilo mintis leistis į dar vieną gyvenimo avantiūrą. Pandemijos akivaizdoje, kai daugelis verslų bankrutavo, „SPA Shanti" centras nusprendė plėstis – iš masažų centro tapo sveikatingumo centru „Shanti Resort", įsikūrusiu netoli Vilniaus, Trakų rajone.

„Dabar žmonės gyvena jausdami stresą, baimę, nerimą ir nemoka su tuo susitvarkyti, jiems reikia poilsio – pas mus yra ta vieta, kur žmonės bent trumpam sustoja ir gauna informacijos, kaip jiems toliau gyventi“, – sako E. Kauneckienė. Sveikatingumo centro veikla nėra naujiena Eglei ir Dariui – 14 metų jie organizuodavo stovyklas nuomodami sodybas. „Shanti Resort" svečius pora vaišina vegetariniais patiekalais, kurie nustebina net išrankiausius gurmanus. Eglė veda kvėpavimo meditacijas, o Darius atlieka masažus, jogos seminarus ir baltiškosios pirties ceremonijas. „Shanti Resort" savininkai juokiasi, kad per parą dirba 24 valandas, tačiau tai daro su didžiuliu malonumu – patys rūpinasi svečių apgyvendinimu, veda užsiėmimus ir padeda atgauti ramybę porai dienų pabėgusiems nuo miesto šurmulių bei įtemptų darbų.

Pažvelgęs į savo gyvenimą iš šiandienos perspektyvos Darius atviras – jų kelias į sėkmę nebuvo tiesus, tačiau klausydami savo širdies ir vidinio balso sugebėjo priimti teisingus sprendimus, kurių dėka šiandien gali drąsiai pasakyti, kad yra labai laimingi.

 

Daugiau informacijos apie „Shanti Resort" čia...

Turite klausimų?

Rašykite el. paštu: shantiwellnessresort@gmail.com;

Skambinkite telefonu: +370 603 38078

Back