Saulės valandos - 20% DARBO DIENOMIS nuo 10-16 val. REZERVACIJOMS į Nugaros ir Viso Kūno masažus Vilniuje ir Kaune

Gunos mityba - sveikatai ir energijai

Maistas, kaip ir visa kita, turi trejopos energijos, arba gunos, kuri veikia mūsų kūną ir protą.:

  • Satvinis maistas yra švariausias ir tinkamiausias, jis valo ir maitina kūną, nuramina protą, užtikrina sveikatą. Tai grūdai, rupaus malimo miltų duona, švieži vaisiai ir daržovės, šviežių vaisių sultys, pienas, sviestas, sūris, ankštiniai, riešutai, medus, žolelių arbata.
  • Radžinis maistas stimuluoja kūną, sukelia aistras, jo veikiamas protas tampa neramus ir nevaldomas. Tai aštrūs prieskoniai, kava, arbata, druska, šokoladas, svogūnas, česnakas, visas per karštas, per aštrus, sūrus, kartus maistas. Saikingai vartojant - radžinis maistas suteikia žmogui pasitikėjimo, todėl reikalingas tada, kai norima išreikšti save.
  • Tamaso maistas laikomas kenksmingu. Tai yra riebus, nešviežias, daug kartų šildytas, blogai virškinamas, be meilės pagamintas maistas, taip pat tai – mėsa, alkoholis, tabakas, visas fermentuotas maistas, pernokę vaisiai.Tokia mityba lemia tingulį, apatiją, neveiklumą, papildomą svorį ir nerealizuotą fizinę energiją.

 

Ir dar: Nereikia revoliucinių permainų (visko ir iš karto). Pradėkite po truputį keisti savo gyvenimo būdą. Tegul jūsų protas neprieštaraudamas priima visas permainas. Supraskite, kad svarbu yra ne kiekybė, bet pastovumas.

Būkite sveiki!

Back