Saulės valandos - 20% DARBO DIENOMIS nuo 10-16 val. REZERVACIJOMS į Nugaros ir Viso Kūno masažus Vilniuje ir Kaune

Ajurveda pataria: kaip išvengti galvos skausmo?

Kaip dažnai patys ar iš artimųjų girdite sakant: „Man plyšta galva“? Vietoj skausmą malšinančios tabletės, Ajurveda siūlo susirūpinti mityba. Galvos skausmas kyla išsibalansavus Vata ir Kapha došoms, tad vertėtų mažiau valgyti sauso, šalto, riebaus ir sunkiai virškinamo maisto.

Temos: 6 „Sveikatos gidas“ Sveikata Stresas Migrena Masažas Ajurvedinis masažas Masažas Įrodyta, kad jeigu žmogus dažnai kenčia nuo galvos skausmų, teigiamai sveikatą veikia kelis kartus per savaitę atliekamas masažas. Jis suaktyvina kraujotaką, leidžia organizmui atsipalaiduoti, todėl sumažėja spazmai. Ką jau kalbėti apie tai, kad galvos masažas – tikras malonumas: švelniai glostydami ar sukamaisiais judesiais masažuokite kaktą, smilkinius, pereidami prie kaklo ir sprando. Tai ypač svarbu, nes atsipalaiduoja kaklo raumenys ir pagerėja kraujotaka.

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/gyvenimas/naujiena/mityba/patarimai-kaip-isvengti-galvos-skausmo-kylancio-del-oru-kaitos-1030-460070?copied
Masažas Įrodyta, kad jeigu žmogus dažnai kenčia nuo galvos skausmų, teigiamai sveikatą veikia kelis kartus per savaitę atliekamas masažas. Jis suaktyvina kraujotaką, leidžia organizmui atsipalaiduoti, todėl sumažėja spazmai. Ką jau kalbėti apie tai, kad galvos masažas – tikras malonumas: švelniai glostydami ar sukamaisiais judesiais masažuokite kaktą, smilkinius, pereidami prie kaklo ir sprando. Tai ypač svarbu, nes atsipalaiduoja kaklo raumenys ir pagerėja kraujotaka.

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/gyvenimas/naujiena/mityba/patarimai-kaip-isvengti-galvos-skausmo-kylancio-del-oru-kaitos-1030-460070?copied

Efektyvi pagalba nuo galvos skausmo - „Širodaros terapija". Jos metu ant kaktos srities (vadinamos "trečiąja akimi") pilamas šiltas sezamų aliejus. Sakoma, kad tai mūsų jausmų, pojūčių ir proto centras, kur susitinka sąmonė ir pasąmonė, formuojasi sapnai, kaupiasi stresas, nerimas ir įtampa.

"Širodara" – visų nemalonių emocijų, baimių ir gniuždančių minčių šalinimas, kurį verta išbandyti kiekvienam, o ypač tiems, kurie dirba protinį darbą, praleidžia daug laiko prie kompiuterio, taip pat žmonėms, jaučiantiems vidinę įtampą, stresą, turintiems nervų sistemos sutrikimų. Procedūra taip pat tinka išvargintiems liūdesio, depresijos ar padidėjusio jautrumo.

Back